dilluns, 1 de desembre del 2014

Calendari d'Advent



Hem fet feina de valent per tenir preparat el nostre calendari d’advent, però ja està penjat, comença el conte enrera. Aquí vos deix una petita explicació del que significa advent, i per què es fa.
Advent és una paraula que prové del llatí adventus i que significa “vinguda, arribada”
L’Advent té el seu inici el diumenge posterior al 26 de novembre, l'anomenat primer diumenge d’Advent, dura quatre setmanes (els quatre diumenges d’Advent) i és el tret de sortida a l’any eclesiàstic. Pels cristians, l’Advent havia estat un temps de rigorós dejuni, pregària i meditació fins al punt que s’anomenava la Quaresma de Nadal. Encara avui l’església ortodoxa d’Orient i algunes ordres religioses practiquen el dejuni i l’abstinència durant aquest dies.
Un dels dels elements més populars de l’Advent és el Calendari d’Advent que es regala als infants. Es tracta d’un calendari de 25 finestretes o caselles, superposades en un dibuix o fotografia amb motius nadalencs, que marca el compte enrera fins arribar al 24 de desembre. El calendari es penja en algun lloc de la casa i, cada dia, l’infant obre una casella i hi troba una sorpresa, normalment una llepolia.




























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada